„Se pregăteşte anul viitor Dictatul de la Bruxelles, care prevede ca Ardealul să fie anexat Ungariei”, a declarat Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare.

Potrivit liderului naţionalist, Ungaria îşi pregăteşte deja de ani buni „terenul” pentru această anexare şi ar acţiona pe două planuri: acordarea de cetăţenie maghiară gratuită românilor care solicită acest lucru şi revendicarea prin acte false a imobilelor din România. În ceea ce priveşte acordarea dublei cetăţenii românilor, Funar se declară îngrijorat şi spune că vina le aparţine doar guvernanţilor români care nu se gândesc la consecinţele ulterioare.

Din declaraţiile făcute de preşedintele PRM în Baia Mare reiese că aproximativ 35% dintre proprietăţile imobiliare din Ardeal le-ar aparţine deja ungurilor şi bisericilor ungureşti.

Acesta a mai precizat că în acest moment Primăria Cluj Napoca achită în fiecare an chirii pentru acest e imobile de 500.000 de euro, cea din Oradea 600.000 de euro, iar cea din timişoara 1.000.000 de euro pentru nouă clădiri de licee şi colegii şi patru spitale.

Pentru a stopa acest fenoment, Gheorghe Funar susţine că a făcut plângeri la toate Parchetele de pe lângă Tribunalele din Ardeal, la Procurorul General al româniai dar şi la DNA, iar cercetările sunt în desfăşurare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și