Badea Vasile a pierdut avionul care urma să îl readucă azi în România.
O încurcătură la controlul bagajelor l-a ţinut în loc şi nu s-a mai putut îmbarca. Aşa că, vrând-nevrând, şi-a preleungit sejurul londonez pe care, cu siguranţă, nu are cum să-l uite vreodată.

A fost o problemă la check-in şi la partea de bagaje.
Deşi era aşteptat acasă, în Maramureş, badea Vasile Belea n-a fost printre pasagerii avionului care a făcut cursa Luton - Cluj-Napoca. Maramureşeanul care s-a pierdut în metroul din metropola britanică şi-a prelungit, fără voie, şederea în oraşul unde a rătăcit 3 zile până să îşi regăsească rudele la care venise în vizită.

Din oraşul care îi e a doua casă, badea Vasile s-a dus, de dimineaţă, la aeroport. Sigur a fost la check-in, spun ceilalţi pasageri. Era greu să nu îl remarce pe bătrânul în port naţional.

Nu l-au văzut nici cei de la firma de transport care urmau să îl preia de la aeroportul din Cluj şi să îl ducă acasă cu microbuzul, până în satul ROZAVLEA. L-au aşteptat mai bine de o oră în faţa aeroportului din Cluj.
"Au fost ceva medicamente în bagaje, descoperite la o doamnă. Timpii de ateptare s-au depăşit, s-a închis check-in-ul şi nu a mai avut de să facă", explică fiul lui Vasile Belea, Ciprian.

Într-un final, tot răul spre bine. Badea Vasile va mai petrece ceva timp cu rudele din Londra, oraş unde a devenit celebru din întâmplare. În urmă cu o săptămână, Vasile Belea s-a rătăcit la metrou şi a petrecut 3 zile pe străzi, cu doar 17 lire în buzunar. A îndurat foamea şi frigul, dar până la urmă s-a descurcat şi a reuşit să îşi regăsească familia.

După 3 zile petrecute singur prin Londra, Vasile Belea mulţumeşte cerului că a scăpat cu bine din această aventura.

Românul de 63 de ani s-a pierdut de fiul său la metrou, când uşile s-au închis în faţa lui şi nu a mai apucat să urce la bord. A văzut prin geam cum fiul său se îndepărtează.

Badea Vasile a crezut însă că va găsi singur drumul spre casă, aşa că a plecat de pe peron.
Fără hartă, fără credit pe telefon şi fără să ştie engleză, Vasile Belea s-a îndreptat spre primii poliţişti ieşiţi în cale.

Vasile Belea a străbătut peste 20 de kilometri în marele oraş, în 3 zile. Şi-a spus însă că va reuşi până la urmă să ajungă acasă.

Salvarea a venit în momentul în care românul şi-a văzut poza în ziar. Le-a spus oamenilor din jur că el este persoana pierdută

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și