România TV informează că Gigi Becali a trimis judecătorilor o solicitare de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prin cererea pe care avocaţii au înaintat-o, Gigi Becali cere să fie pus în libertate pentru a se putea trata corespunzător.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat la România TV că această cerere a fost înaintată Tribunalului Constanţa, secţia penală.

"Are această afecţiune de 30 de ani, iar afecţiuena medicală s-a agravat în sistemul penitenciar pentru că se nu poate trata. Am înţeles că are dureri foarte mari. Urmează ca o echipă medicală şi medico-legală să stabilească dacă Gigi Becali poate primi îngrijirile medicale de care nevoie în sistemul penitenciar sau dacă are nevoie de o operaţie. Sper ca într-o lună de zi să se rezolve cererea, cu precizarea că sentinţa va avea titlu executoriu", a precizat avocatul Bogdan Vlad.

Cererea a fost depusă la Tribunalul Constanţa în data de 30 decembrie, iar primul termen de judecată este 29 ianuarie.

Procedura de întrerupere a pedepsei din cauza stării de sănătate presupune faptul că starea de sănătate a lui Gigi Becali să fie investigată de către o comisie de medici trimişi de Adminstraţia Penintenciarelor, cât şi de o echipă de la Institutul de Medicină Legală.

Dacă comisiile de medici vor stabili că problemele de sănătate a lui Gigi Becali nu poate fi tratate în sistemul penitenciar, finanţatorul Stelei poate fi eliberat până la îmbunătăţirea stării de sănătate, dar nu mai mult de trei luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și