Gigi Becali spune că perioada petrecută până acum în închisoare l-a făcut să ia o decizie importantă privind momentul când va ieşi din penitenciar. El a menţionat că s-a obişnuit rapid cu regimul de detenţie, subliniind că angajaţii penitenciarului se poartă cu el "exemplar", tratându-l ca pe "un prinţ". Omul de afaceri spune că tot ce îşi doreşte, însă, este să beneficieze lunar de două zile de libertate pentru a putea să stea cu familia sa.

"Eu le-am spus: domnule, eu nu am nevoie să-mi daţi bodyguarzi. Nu am nevoie nici de condiţii. Pe mine mă interesează libertatea. Asta e ce mă interesează pe mine. Vreau să fac puşcărie cu demnitate că nu mă interesează puşcăria voastră pe mine. Dar vreau s-o fac pe lege. Ce scrie în lege. Eu am nevoie de oameni să-mi aplice legea. Nu am nevoie de oameni să se comporte frumos cu mine, doamnă. Eu nu vreau să vă comportaţi frumos cu mine. Eu vreau să mă înjuraţi, dar să aplicaţi legea. Legea scrie libertate 30 de zile pe an. M-am confirmat frumos? Am respectat toate legile voastre? Am intrat în toate programele voastre de reeducare? M-am reeducat? Atât scrie. 30 de zile pe an împărţit la 12 luni vine două zile şi ceva pe lună. Două zile, na...", a spus Becali, care a povestit că în penitenciar ceilalţi deţinuţi i se adresează cu apelativul "Împărate".

În convorbirea avută cu Lidia Mitchievici, Gigi Becali a mărturisit că a plâns în închisoare din cauza unui deţinut.

"Uite, când am plâns eu prima oară la Jilava... Era un băiat aici, vorbea la telefon unde vorbesc eu, lângă celula mea. Eu ascultam ce vorbește el. El vorbea cu maică-sa și începe să plângă. Și am început și eu să plâng, dar am plâns pentru el. Pentru mine nu plâng niciodată. Eu sufăr cu tărie, cu bărbăție. Nu plâng niciodată de suferința mea. Când ți-e frică înseamnă că-l asculți pe diavol. Când te lupți ca un războinic, îl învingi pe diavol", a spus Gigi Becali.

"Au fost etape. La Rahova am descoperit ceva şi la Jilava am întâlnit oameni care mi-au dat alte cărţi în care am descoperit altceva. Fac sinteză acum din vreo 10-15 cărţi. Subliniez nişte lucruri şi o să tipăresc o carte cu frazele care mi-au plăcut mie cel mai mult din Sfintele Scripturi", a spus Gigi Becali, în dialogul de 20 de minute avut cu jurnalistul Lidia Mitchievici.

Aceasta din urmă a explicat că Gigi Becali, care a sunat în redacţia România TV de pe un telefon fix din închisoare, i-a cerut să nu difuzeze înregistrarea convorbirii purtate.

"Eu, când voi ieşi de aici , ocupaţia mea, ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu mântuirea materială, mântuirea spirituală. De asta mă voi ocupa eu în toate zilele mele, cât voi trăi eu de acum încolo; ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu se poate face ceva fără jertfă. Şi lacrimile sunt pentru a curăţa sufletul", a mai spus Becali.

"Eu deja m-am obişnuit. Eu sunt genul de om care, dacă mă duci în junglă, mă fac prieten cu ursul, cu leul, cu elefantul, cu maimuţa. Că eu sunt prieten cu cine? Cu puşcăria. M-am acomodat în trei secunde şi eu sunt, la ora asta, deţinut. Am uitat ce era fostul Becali. GAta! Eu sunt deţinut, eu m-am învăţat cu puşcăria imediat. Eu am condiţii de hotel aici. Deci nu pot să mă plâng de condiţii. Se comportă cu mine exemplar. Eu sunt aici ca un prinţ", a mărturisit Becali.

Acesta este al doilea mesaj din închisoare transmis publicului de către Gigi Becali,primul fiind transmis pe 23 iulie, prin intermediul unui avocat de-al său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și