27 de familii din localitate au trimis o notificare Instituţiei Prefectului prin care se arătau nemulţumiţi de exproprierile ce ar urma să fie făcute in zonă, prin amplasarea, atât pe partea stângă cât si pe cea dreaptă a DN 18, a unor spatii de parcare pentru autovehiculele de mare tonaj. Prefectul judeţului a avut o întâlnire cu localnicii nemulţumiţi de situaţia exproprierilor propuse in proiectul de reabilitare al DN 18.

„Vă asigur oameni buni, ca aici, in aceasta locaţie nu se va construi acea parcare. Mă bucur că am venit aici, să văd la fata locului care sunt problemele si unde e amplasata acea parcare. Pot să vă spun, in urma discuţiei avute cu seful Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj - Eugen Cecan, s-a decis stoparea amenajării acelor locuri de parcare. Aici este una din putinele zone cu posibilităţi reale de dezvoltare economică si ar fi o mare prostie să o blocăm in acest fel” a declarat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş.

In zona in care proiectul de reabilitare al DN 18 prevedea parcarea si benzile de accelerare/decelerare sunt in dezvoltare două hale de producţie (ce vor asigura peste 400 de locuri de muncă) dar si locuinţe in curs de construcţie. Trebuie precizat ca locuitorii comunei Giuleşti nu s-au împotrivit cedării unor porţiuni din terenul lor, acolo unde a fost necesar pentru lărgirea drumului naţional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și