Potrivit un site de ştiri local din Sighetu Marmaţiei, primarul municipiului din Maramureşul istoric ar fi cercetat de DNA.

"Acum nici două săptămâni, DNA-ul a fost prezent în Primăria Sighet, de unde a ridicat câteva documente legate de o afacere oneroasă care se presupune că a fost derulată de către primarul municipiului Sighet, Ovidiu Nemeş, în urma căreia Primăria Sighet pierde peste 600.000 lei. Ancheta DNA vine în urma unui proces pe care Primăria Sighet l-a pierdut cu o societate comercială din Oradea în urma unui contract dubios semnat cu aceasta de către Ovidiu Nemeş, în anul 2010, din calitatea de viceprimar la acea vreme, pentru aparate de taxare a parcărilor din municipiu", se arată în textul de pe Sighet247.ro.

Primăria Sighet urma să plătească acestei firme o sumă cuprinsă între 9.000 - 10.000 lei lunar sub formă de chirie pentru aparatele de taxare, iar banii proveniţi din taxarea parcărilor să fi venit la bugetul local al municipiului. "Această chirie s-a plătit timp de câteva luni, brusc renunţându-se la a se mai plăti contravaloarea chiriei. Firma în cauză a ridicat puţinele aparate de parcare montate în oraş şi a dat primăria în judecată pentru nerespectarea contractului. Firma a câştigat toate procesele până acum, Primăria Sighet fiind obligată să plătească acestei societăţi din Oradea sume colosale - în total peste 600.000 de lei", se mai arată în text.
Primăria nu a avut apărare în instanţă

"DNA îl suspectează pe Ovidiu Nemeş că întreaga poveste este o afacere pusă la cale de către actualul primar pentru a câştiga foloase necuvenite de peste 200.000 lei. În fapt, DNA crede că, de la bun început, înţelegerea a fost ca Primăria Sighet să nu mai plătească chiria şi să piardă procesul intenţionat.

După câştigarea procesului şi încasarea sumelor cuvenite, peste 600.000 lei, firma din Oradea urma să îi plătească lui Ovidiu Nemeş 200.000 lei. În susţinerea teoriei conform căreia Ovidiu Nemeş a făcut astfel încât primăria să piardă procesele, stă faptul că niciun jurist nu s-a prezentat din partea primăriei la procese, astfel primăria pierzând procesele prin neprezentare. Totodată, DNA urmează să îl ancheteze pe Ovidiu Nemeş, pentru că a semnat contractul cu firma în cauză fără acordul Consiliului Local, deşi legea impunea acest lucru", scrie Sighet247.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet