Ultimele inundaţii au avut loc în urmă cu aproape două luni, intervenindu-se cu saci de nisip pe digul de protecţie. Primarul Liviu Lazarciuc a asigurat că peste 600 de saci cu nisip au fost clădiţi pe cinci rânduri, fiind montate şi diguri gonflabile, care au fost puse la dispoziţie de Apele Române.

Când apele sunt însă foarte mari, aceste improvizaţii nu fac faţă şi avuţia oamenilor este măturată de ape. Promisiuni există că anul acesta comuna Bocicoiu Mare va fi cuprinsă la lucrări de îndiguire. Autorităţile locale sunt însă sceptice.

„De câte ori sunt ploi consistente, de atâtea ori avem probleme cu Tisa, care iese din matcă. Administratorii digurilor sunt cei de la Apele Române şi ei trebuie să intervină cu lucrări menite a proteja gospodăriile de ape.

În urmă cu câteva săptămâni, am avut necazuri şi am intervenit cu improvizaţii pentru consolidarea digurilor. Este însă nevoie de lucrări urgente în această zonă, deoarece pericolul poate apărea în orice clipă”, a precizat Liviu Lazarciuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și