Curţile unităţilor şcolare din oraş vor fi asfaltate în acest an, conform planurilor autorităţilor locale. De asemenea, cele două terenuri de fotbal se vor reasfalta şi reîmprejmui, urmând să se monteze şi nocturnă, pentru a putea fi utilizate şi pe timpul nopţii.

Viceprimarul Vladimir Petruţ a asigurat că există intenţii şi pentru asfaltarea a 12 km de străzi, după ce se vor încheia lucrările la reţelele de apă şi canalizare. În plus, Drumul Judeţean 184, care tranzitează oraşul, va fi modernizat pe o rază de 12 km, prin proiectul accesat de Consiliul Judeţean. Autorităţile locale au depus la Ministerul Dezvoltării şi un alt proiect, pentru asfaltarea a 12 km de drumuri interioare.

Grădiniţă nouă şi centru de promovare turistică

Şirul investiţiilor nu se va opri aici. Există un contract încheiat pentru modernizarea primăriei, în valoare de 1.200.000 euro şi un proiect câştigat pentru construcţia unui centru de promovare turistică în valoare de 500.000 euro, ambele având finanţare europeană. Se va construi şi o grădiniţă nouă în centrul oraşului, investiţie în valoare de 4.400.000 lei, derulată prin Ministerul Educaţiei. Contribuţia locală pe acest proiect este de 400.000 lei. Viceprimarul Vladimir Petruţ a asigurat că vor fi achiziţionate şi câteva utilaje necesare întreţinerii oraşului, cu fonduri din bugetul local.

„Oraşul nostru va fi transformat într-un mare şantier pe parcursul acestui an şi, pe acest considerent, dorim să-i rugăm pe cetăţeni să fie înţelegători. Am reuşit să cooptăm o serie de proiecte menite a dezvolta infrastructura oraşului, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri guvernamentale. În plus, dispunem de un buget propriu deloc neglijabil, pe care vom încerca să-l gestionăm cât mai rentabil, în funcţie de priorităţile pe care le au cetăţenii acestui oraş. Este vorba de 7.000.000 lei pe care ne bazăm la capitolul investiţii în perioada următoare, incluzându-se aici şi banii europeni accesaţi prin proiectele cooptate”, a conchis viceprimarul urbei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și