Salvamontiștii care erau în zonă ca să supravegheze competiția le-au sărit imediat în ajutor.

Rănile pe care le-au suferit alergătorii au fost însă mult prea grave și au murit.

Startul s-a dat dimineața în Zărneşti, iar sportivii trecuseră de jumătatea traseului când s-a produs nenorocirea. Femeia, în vârstă de 45 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a căzut prima. O altă alergătoare a văzut scena şi a sunat imediat la 112.

Marian Hiru, director SAJ Argeș: ”În direct, sub ochii apelantei şi un bărbat de 39 de ani a căzut în aceeaşi prăpastie.”

Cristian Toma, salvamont Argeș: “Imediat în zonă au ajuns colegii care asigurau asistență. Au ajuns la maximum 10-15 minunte la victime, a coborât şi un doctor care era acolo. Femeia era inconştientă, bărbatul nu îşi mai simţea picioarele.”

Bărbatul avea ambele picioare fracturate, iar salvamontiştii l-au coborât rapid la bază. Au avut inclusiv un echipaj al jandarmeriei cu girofar în față, însă starea alergătorului s-a agravat rapid şi s-a stins.

Sportivii s-au prăbuşit în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. Se pare că cei doi nu au văzut-o şi după o curbă strânsă la dreapta, cu un unghi de aproape 90 de grade, s-au prăvălit direct în hău.

Mircea Verghelet, directorul Parcului Național Piatra Craiului: “Pe zona vestică e specificul Pietre Craiului, e stâncărie, e grohotiş. A fost puţină ceață probabil şi ud terenul în urma ploii de ieri.”

Bărbatul era din Cluj, era medic şi profesa în Anglia. Competiţia a fost oprită imediat după targedie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și