„S-ar putea să vă dezamăgesc, dar nu împărtășesc entuziasmul tuturor în legătură cu discursul Gretei Thunberg”, a spus Putin. „Faptul că tinerii adolescenți se arată interesați de problemele lumii moderne, inclusiv ecologia, este un lucru corect și pozitiv. Trebuie să-i sprijinim. Dar când cineva se folosește de astfel de tineri, pentru a-și urmări propriile scopuri, e de condamnat”, a spus liderul de la Kremlin.

Citește și: VIDEO. Donald Trump o ia peste picior pe Greta Thunberg. Reacția de neplăcere a fetei când l-a văzut pe președintele SUA

Vladimir Putin a considerat că, până acum, „nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă e complicată”.

„E complexă și în continuă schimbare. Oamenii din Africa sau Asia visează la o viață prosperă, cum au cei din Suedia. Cum se poate realiza acest lucru? Cerându-le să folosească panouri solare? Știe cineva ce costuri implică acest lucru?”, s-a întrebat președintele rus, care a adăugat că astfel de tehnologii sunt greu de utilizat în țările aflate în curs de dezvoltare.

„Și totuși, oamenii din aceste țări doresc să aibă un nivel de trai similar cu cei din Suedia. Duceți-vă și spuneți-le că trebuie să mai trăiască în sărăcie 20-30 de ani, împreună cu copiii lor. Explicați-le treaba asta”, a spus Putin.

Greta Thunberg a avut un discurs, devenit viral, în cadrul summitului ONU pentru climă, în care, cu lacrimi în ochi, le-a reproșat liderilor lumii că îngroapă viitorul unor generații, atunci când ignoră avertismentele comunității științifice legate de încălzirea globală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și