Astfel, după pichetarea Palatului Parlamentului în cursul zilei de marţi, ieri, 12 octombrie, a urmat declanşarea grevei japoneze în toate spitalele din ţară. În Maramureş, cadrele medicale s-au alăturat protestelor şi au purtat banderole albe pe întreg parcursul zilei.

„Când am avut pichetarea la Palatul Parlamentului, la care au participat 250 de protestatari, domnul preşedinte al Comisiei de Sănătate a ieşit şi a stat de vorbă cu manifestanţii. Apoi s-a convocat Comisia de Sănătate în cadrul Camerei Deputaţilor şi delegaţia protestatarilor a obţinut promisiunea comisiei că aceasta va prelua revendicările Federaţiei Sanitas şi că le va introduce în legea care va promova cele două Ordonanţe, respectiv 20 şi 43. Vor face o singură lege de aprobare în care vor fi comasate cele două ordonanţe.

Am declanşat şi greva japoneză în toată ţara şi vom continua să purtăm banderolele până în 19 octombrie, când va fi greva de avertisment de două ore. Nu renunţăm la activităţile de protest”, a declarat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.

Printre revendicările sindicaliştilor se numără negocierea unei legi de salarizare specifică sectorului sanitar şi de asistenţă socială, finanţarea corespunzătoare a sistemului sanitar, precum şi eliminarea diferenţelor salariale existente între unităţile clinice şi neclinice sau aplicarea sporurilor la salariul de bază din luna august 2016.

După greva de avertisment de două ore, din 19 octombrie, urmează declanşarea grevei generale, planificată în 31 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet