De la 1 martie medicii și asistentele din sistemul public de sănătate beneficiază de măriri salariale.

Pentru restul personalului medical, legea nu se aplică deocamdată, creând din start discriminări între categorii, conform Maramedia, citată de ActualMM.

Greva la laboratorul de analize din cadrul Spitalului Municipal Sighet a avut loc de la ora 09:00 până la 10:00 însă fără a afecta pacienții.

„Având în vedere că noi ca și chimiști avem putere de decizie, avem competențe pe anumite sectoare de activitate, noi suntem responsabili de analize, nu ni se pare normal ca noi să fim defavorizați vizavi de asistenți și de medici. Vrem să fim puși în același rând cu ei ținând cont că munca în laborator se bazează în procent de 70% pe ceea ce lucrăm noi”, a explicat Mihaela Bledea, chimist principal.

„Sunt de acord cu revendicările colegilor mei în totalitate pentru că se va crea o discrepanță între diferite categorii profesionale din laborator, între asistenți, medici și chimiști și biochimiști, ceea ce va duce la scăderea calității actului medical și va fi greu de manageriat. Avem 24 de angajați dintre care 12 asistenți, 9 cadre superioare și un medic de laborator care este și pensionar”, a precizat Petrișor Berciu, șef laborator.

Cadrele medicale mai spun că răspunderea pentru munca lor este foarte mare și dacă cerințele lor nu vor fi luate în considerare vor întrerupe activitatea.

„Munca noastră ajută foarte mult la confirmarea diagnosticului, a clinicienilor și nu cred că cineva și-ar dori ca noi să punem armele jos și să nu mai muncim pentru că atunci diagnosticul și pacienții vor fi afectați și sunt anumite secții care se bazează foarte mult pe munca noastră”, a adăugat chimistul principal de cadrul Laboratorului de analize medicale Sighetu Marmației.

Grevă spontană a avut loc la mai multe laboratoare de analize din țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet