În Baia Mare și Sighetu Marmației, de exemplu, şoferii sunt nevoiţi să facă slalom pentru a evita gropile, dar chiar şi aşa, mulţi sfârşesc cu maşinile în service.

Iarna este anotimpul în care mulți șoferi își testează îndemânarea în trafic. Odată însă cu topirea zăpezii, concentrarea se mută la gropi. Iar în Baia Mare, fie că este vorba despre un bulevard intens circulat sau o stradă adiacentă, gropile și-au făcut prezența precum ciupercile după ploaie.

Șofer: Constatarea din partea mecanicilor a fost un pic peste. Eu înțeleg necesarul deszăpezirilor, dar poate autoritățile ar trebui să găsească o modalitate de a deszăpezi sau a combate poleiul care să nu fie așa distructibil pentru carosabil.

Costurile de reparație diferă în funcție de avaria suferită la mașină.

Sandor Kovacs, reprezentant service auto: Dacă intri cu viteză, poate să-ți cadă și roata jos. Că-s din aluminiu și aluminiul la un moment dat, la forță mare și la groapă, poate ceda.

Iar pentru a evita o programare la service, șoferii trebuie să fie foarte atenți în trafic. Gropile vor fi cârpite abia la primăvară. Până atunci șoferii trebuie să se resemneze cu situația ori să circule pe jos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și