Prepararea durează foarte puțin și, în funcție de preferințele culinare ale celor care o gătesc, se pot adăuga și alte legume sau ingrediente în afară de cele din rețeta inițială, spune Doina Popescu din Târgu-Jiu.

Ingredientele necesare sunt 5 cartofi fierți în coajă, 4 mere, 2 castraveți murați, o sfeclă roșie fiartă, o ceșcuță de ulei de măsline, o legătură de mărar, 3-4 căței usturoi, o ceapă, sare și piper.

"Ceapa se curăță, se taie felii subțiri și se pune împreună cu uleiul încins pentru a se căli la foc mediu. Nu o lăsăm mult în ulei, după câteva minute adăugăm și puțină apă pentru a se înăbuși. Lăsăm crăticioara pe foc și tăiem și sfecla felii subțiri, apoi castraveții murați și merele pe care le curățăm de coajă. Le punem pe toate peste ceapa călită și lăsăm tot la foc mediu circa 15 minute, timp în care curățăm cartofii de coajă, îi tăiem cubulețe și îi punem în cratiță. Adăugăm și usturoiul tăiat feliuțe, sare, piper și mărarul tocat mărunt, o ceșcuță de apă și mai lăsăm la foc mic la alte 15 minute", a spus doamna Doina.

După gust se mai pot adăuga și alte legume de sezon sau ingrediente preferate de cel care o prepară.

Citește și

Comentarii