Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

“Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1 - 3 la proiectul hotărârii, sunt pe fond similare cu cele în vigoare şi cuprinse în anexele nr.1 - 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1065/2020. Acestea includ măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARSCoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele cu aglomerări de persoane. Astfel, în condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, potrivit Agerpres.

Anterior, luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii de urgenţă a adoptat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și