Acuzaţii fara precedent sunt formulate la adresa Guvernului. Un consilier de stat şi-a înaintat demisia din funcţia pe care o ocupa in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, simţindu-se jignită de declaraţiile sefului acestei institutii. Potrivit demisiei semnate de Dana Varga, seful Cancelariei, Dragos Tudorache a afirmat ca sunt "prea multi ţigani in Guvern si nu prezinta incredere".

"În urma discuţiei pe care am avut-o înainte de sărbători cu domnul cancelar Tudorache Dragoş, mi-a solicitat demisia spunând că suntem prea mulţi romi în Guvern şi că nu se justifică şi funcţia mea. Mi-a mai spus că nu prezint încredere. Aşteptam să mi se facă o evaluare pe departamentul pe care eu am lucrat un an de zile, aşteptam să discut clar, concret pe raportul meu de activitate, aşteptam să mi se reproşeze pe linie de serviciu ceva. Nu aşteptam să mi se spună direct în faţă că suntem prea mulţi rromi în Guvern şi nu mi se justifică prezenţa.

Pe 22 decembrie m-a anunţat domnul cancelar că suntem prea mulţi, pe opt ianuarie au făcut afirmaţia că Dana Varga nu mai e şi că să ia legătura cu domnul Valeriu Nicolae, care se ocupă de problemele rromilor în continuare. Şi pot să spun că am fost anunţată şi eu că nu mai sunt de românii noştri din diaspora. Eu pe 14 mi-am depus demisia şi astăzi nu ştiu dacă a fost semnată sau nu”, a declarat la România TV Dana Varga.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că la Guvern nu se fac discriminări în funcție de etnie.
Declarația lui vine după ce consilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a demisionat din funcţie, invocând dicriminări făcute la Palatul Victoria.

”Nu există acest tip de abordare discriminatorie la cancelaria cu care lucrez. (...) Nu trebuie să dau eplicații pentru consilieri”, a spus, vineri, șeful Guvernului, Dacian Cioloș.

„Demisia doamnei Consilier de Stat Dana Varga a fost depusă premierului joi, Prim-Ministrul neavând încă oportunitatea de a o studia și de a se pronunța în ceea ce privește acest act unilateral. Declarațiile doamnei Varga din presă și din textul demisiei nu sunt împărtășite de Premier sau de Șeful Cancelariei. Pe fondul atribuțiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie menționat faptul că, în noua configurație a Cancelariei Prim-Ministrului, problematica romilor se regăsește acum integrată în cadrul Departamentului de politici privind incluziunea socială și drepturile omului", se precizează şi într-un comunicat al Guvernului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet