Guvernul Ciucă dă liber la angajări în instituţiile de stat. Decizia a fost luat în prima şedinţă de guvern a Executivului. Ordonanţa de urgenţă adoptată permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deşi Legea nr. 55/2020 a oprit angajările de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepţia angajărilor în sistemul sanitar.

Guvernul Ciucă dă liber la angajări în instituţiile de stat

Potrivit OUG ce a fot adoptată în prima şedinţă a Guvernului Ciucă, toate instituţiile bugetare pot face din nou angajări.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

OUG 99/2021 modifică Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID–19, fiind adăugat un nou aliniat la articolul 27.

Reamintim că în urmă cu două luni, Guvernul Cîțu suspenda concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante din instituţiile statului.

„În instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea şi coordonarea acestuia, a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi caselor de asigurări de sănătate, a posturilor şi funcţiilor vacante din unităţile sanitare publice aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii…”, se preciza în documentul Guvernului Cîțu din 23 septembrie 2021.

Acum, odată cu adoptarea ordonanței de urgență, toate instituțiile bugetare pot face din nou angajări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și