Premierul bavarez Horst Seehofer — liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), la guvernare împreună cu Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și cu Partidul Social-Democrat (SPD) — a declarat în weekend că două tabere vor fi construite lângă frontiera cu Austria, pentru a primi imigranți veniți din state considerate ca sigure, și astfel probabil să fie deportați.

Horst Seehofer susține că strângerea laolaltă a imigranților din motive economice din Albania, Kosovo și Muntenegru va face mai eficient procesul de colectare a cererilor de azil și va accelera deportarea.

Social-democrații și alte partide din opoziție l-au acuzat pe Seehofer că încearcă să capitalizeze politic și să alimenteze sentimentele antiimigrație, pe fondul atacurilor tot mai numeroase ale extremei stângi împotriva imigranților și a centrelor lor de cazare.

"Domnul Seehofer ar trebui să fie conștient că hărțuirea refugiaților nu este ceva care să fie acceptat sub o coaliție cu SPD", a declarat Ralf Stegner, vicepreședinte al social-democraților, avertizând asupra pericolului unei "retorici inflamatoare".

"CSU nu este preocupată să găsească o soluție politică la numărul în creștere de refugiați, ci poartă o campanie țintită împotriva imigranților care caută refugiu în landul bogat Bavaria", a acuzat Margarete Bause, membră a Partidului Verzilor.

Imigrația constituie un subiect de dispută în Germania, unde un aflux fără precedent de solicitanți de azil a pus presiune asupra serviciilor sociale. Se estimează că 400.000 de persoane vor cere azil în această țară în anul în curs, menționează DPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și