"Nu se poate (renunța la acciză n.r.). Asta i-au spus și cei de la FMI președintelui, că nu se poate renunța pentru că atunci nu se mai închide bugetul. (..) Și Comisia Europeană și Fondul Monetar au spus foarte clar că nu putem redeschide bugetul și de altfel nici nu intenționăm să redeschidem bugetul ", a declarat premierul, marți, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor UE la București.

Primul ministru a adăugat că e dreptul președintelui Băsescu să nu semneze memorandumul cu FMI.

Pe 23 ianuarie, la întâlnirea cu delegația FMI, CE și BM, președintele Traian Băsescu a reiterat faptul că nu susține introducerea accizei la carburanți.

El a spus atunci că nu va bloca deciziile pe care Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială le iau cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

Reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Băncii Mondiale și Comisiei Europene au discutat luni, la prânz, la sediul Guvernului cu premierul Victor Ponta.

O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie — 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și