Reprezentanții guvernului au ridicat un conflict de natură constituțională la CCR, însă în interiorul Curții s-a constituit o majoritate de respinge a sesizării, susțin surse apropiate discuțiilor.

Luni, ședința a fost întreruptă după ce judecătorii nu au reușit să ajungă la o decizie. Discuțiile au fost reluate marți, de la ora 10. Chiar dacă există o majoritate pentru respingerea sesizării executivului, unele surse susținând că această decizie ar putea fi luată în unanimitate, judecătorii nu au ajuns la o concluzie în ceea ce privește fondul problemei.

Dacă vor intra pe fond, judecătorii vor trebui să explice, pentru viitor, dacă o moțiune poate fi depusă în sesiune extraordinară. De asemenea, este posibil ca CCR să ceară Parlamentului să finalizeze procedura, după ce moțiunea dezbătută și programată pentru vot pe 31 august nu a mai fost votată de parlamentari din lipsă de cvorum.

După ședința Parlamentului în care PSD nu a reușit să strângă suficienți deputați și senatori care să asigure cvorumul de ședință, social democrații au decis să nu mai continuea procedura în sesiunea ordinară începută la 1 septembrie și să aștepte decizia judecătorilor CCR.

Executivul, prin premierul Ludovic Orban, a solicitat Curţii Constituţionale să constate dacă există o situaţie conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, „generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet