Hackerul le cere magistraților să îi contopească pedeapsa de patru ani și patru luni primită de la un tribunal federal din Virginia, SUA, cu pedeapsa de șapte ani de închisoare primită de la Tribunalul Arad.

De asemenea, avocații hackerului cer instanței din România să recunoască drept perioadă de detenție cele șapte luni pe care Marcel Lazăr le-a petrecut în SUA în timp ce a fost anchetat.

Hackerul a fost adus sub escortă în România în octombrie 2016 pentru a-și ispăși pedepsele.

Conform legii, pedepsele pot fi contopite prin aplicarea unui spor la pedeapsa mai mare.

În iunie 2014, Guccifer a fost condamnat de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare. Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află fostul director al SRI George Cristian Maior și fosta eurodeputată Corina Crețu.

De asemenea, în 1 septembrie 2016, hackerul român a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare de către o instanţă federală americană din Alexandria, Virginia, pentru că a spart conturile de e-mail ale familiei Bush şi ale altor personalităţi, precum şi pentru furt de identitate.

citește mai mult pe Digi24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și