Banii, susţin parlamentarii, le-ar ajunge ca de acum încolo să vină la muncă într-o ţinută adecvată. În acest moment, parlamentarii primesc o indemnizaţie, în medie de 5.000 de lei, plus salarilul de aproape 10.000 de lei.

Din salariu, ei trebuie să plătească angajaţii şi utilităţile de la cabinet, deconturi care nu trebuie să depăşească un sfert din salariu. În plus, toţi parlamentarii beneficiază de transport, cazare şi telefon plătite de stat.

Aşa că restul banilor îi pot băga fără probleme în buzunarul propriu, dar acum cer mai mulţi bani. Mai ales de când 26 dintre senatori şi deputaţi s-au ales cu măriri consistente. Membrii birourilor permanente ale celor două Camere iau, lunar, cam 14.000 de lei.

Senatorul UNPR, Ionel Agrigoroaie, crede că salariul potrivit pentru un parlamentar este de 3.500 de euro, adică aproape 16.000 de lei, pentru că domnul senator trebuie să aibă grijă cum se îmbracă.

„Eu, personal, ştiu că trebuie să vin în costume şi să-mi schimb în fiecare zi şi cămăşile, şi absolut tot, pentru că am întâlniri cu delegaţii din străinătate. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce în haine de şantier sau în trening”, a declarat Ionel Agrigoroaie. În plus, senatorul spune că un venit mai mare l-ar ajuta să ia deciziile corecte pentru români. „Ar trebui să înţeleagă că aici este vorba de o presiune enormă din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupţi care sunt în instituţii sau în afara lor, care în-cearcă permanent să facă pre-siuni pentru a influenţa anumite legi. Dacă nu am asigurată o garanţie că dacă sunt corect, eu sunt protejat de instituţiile statului, vă daţi seama că este o problemă de eficienţă”, a mai spus senatorul UNPR.


Încă un spor la pensie

Orice mărire salarială se va reflecta automat şi în pensiile speciale pe care parlamentarii vor să le reintroducă. Modalitatea de calcul al pensiei pentru aleşi prevede ca aceasta să fie produsul dintre 0,55% din cuantumul indemnizaţiei de parlamentari şi numărul de luni de mandat. Deocamdată, proiectul se află în atenţia Comisiei parlamentare de statut.

Ș i liberala Vasilica Steliana Miron vrea o indemnizaţie mai mare. Tot pentru imagine. Mai ales că senatoarea a declarat de nenumărate ori că, la Parlament, nu se îmbracă niciodată cu aceeași rochie. Aşa că-şi face ţinutele, pe comandă, la o fabrică din Suceava, după propriile idei.

„Îmi creez câte o rochie care ajunge la un preţ decent: două milioane, 2,5 milioane o rochie. Niciodată nu am investit bani în haine de firmă, nici pantofi de firmă. Şi pantofii îi cumpăr de la o firmă din Suceava: în jur de trei milioane, pantofii nu îi schimb zilnic", a declarat Vasilica Miron. Senatoarea a rămas, însă, cunoscută pentru o declaraţie în care se plângea că nu-i ajung banii din indemnizaţie nici măcar pentru coafor, iar marele ei noroc este faptul că o ajută cu bani soţul şi părinţii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și