Simona Halep (cap de serie numărul 2) a învins-o, luni după-amiază, pe Viktoria Azarenka în două seturi, scor 7-6 (7-3), 6-2. Românca o va întâlni în sferturile de finală de la Wimbledon pe Johanna Konta (cap de serie numărul 6).

Meciul lui Halep cu Victoria Azarenka (Belarus), fostă locul 1 WTA, situată acum pe poziţia 683, este al doilea de pe terenul 2. Azarenka, semifinalistă în 2011 şi 2012, participă la Londra la primul Grand Slam după ce a născut un băiat, în decembrie trecut.

Partida va fi o reeditare a unui duel de care românca îşi aminteşte cu plăcere şi pe care îl consideră „unul dintre cele bune jocuri ale carierei”.

Jucătoarea din Belarus conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Halep, însă victoriile ei au venit în 2012, înainte ca actualul loc 2 mondial să devină ceea ce este în prezent.

Cel mai recent meci dintre cele două a avut loc în 2015, în sferturile de finală de la US Open, când Halep a întors spectaculos în decisiv şi s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4. Pentru Simona, rămâne unul dintre momentele de vârf ale carierei sale.

„Este unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Îmi amintesc că am alergat foarte bine, am lovit mingea foarte puternic, iar ea a făcut acelaşi lucru. Nivelul a fost foarte ridicat. De asemenea, am fost puternică din punct de vedere mental”, a rememorat Halep.

Dacă va câştiga, Simona Halep îşi va egala performanţa reuşită anul trecut la Londra, calificarea în sferturi. Cel mai bun rezultat al jucătoarei de 25 de ani la al treilea Grand Slam al anului este prezenţa în semifinale, în 2014.

Citește și

loading...