Linn Blohm (28 de ani, 180 cm) vine la CS Minaur de la echipa Kobenhavn Handbold (locul 4 ├«n prima lig─â din Danemarca). A mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro ╚Öi FC Midtjylland (din Danemarca). Dintre cele mai importante trofee cucerite de Linn cu echipele de club men╚Ťion─âm cele 3 titluri de campioan─â a Suediei ob╚Ťinute cu Savehof, c├ó╚Ötigarea Cupei EHF (2015) ╚Öi a Cupei Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu echipa na╚Ťional─â de senioare a Suediei a cucerit medalia de bronz ├«n 2014 la Campionatul European desf─â╚Öurat ├«n Ungaria ╚Öi Croa╚Ťia. Linn a f─âcut parte dintr-o genera╚Ťie de excep╚Ťie la nivel de junioare ╚Öi tineret, cu na╚Ťionala scandinav─â re╚Öind s─â c├ó╚Ötige titlul de campioan─â mondial─â ├«n 2010 (junioare) ╚Öi 2011 (tineret)!

Anul trecut, la ÔÇťmondialulÔÇŁ de senioare din Japonia, a cunoscut consacrarea deplin─â, fiind aleas─â ├«n echipa ideal─â a competi╚Ťiei (All star team) pe postul de pivot, de╚Öi ├«n prim─âvara anului 2018 a devenit mam─â ╚Öi abia revenise ├«n echipa na╚Ťional─â.

Antrenorul na╚Ťionalei Suediei, Henrik Signell, consider─â c─â Linn a meritat din plin trofeul acordat ├«n 2020 pentru cea mai bun─â handbalist─â din ╚Ťara sa:

ÔÇ×Dup─â ce a devenit mam─â, a revenit pe terenul de handbal ╚Öi a fost mai bun─â ca niciodat─â. Cu un joc puternic de ap─ârare ╚Öi o eficien╚Ť─â impresionant─â ├«n atac, a fost una dintre cele mai importante juc─âtoare at├ót la echipa de ÔÇőÔÇőclub, c├ót ╚Öi ├«n echipa na╚Ťional─â, iar ├«n sezonul care s-a ├«ncheiat a f─âcut pasul c─âtre topul mondial. A fost cea mai bun─â juc─âtoare la Cupa Mondial─â pe pozi╚Ťia sa, a fost cel mai bun pivot din prima lig─â danez─â, iar alegerea de a o numi juc─âtoarea anului ├«n handbalul suedez a fost evident─â. ÔÇť

Linn Blohm a debutat ├«n na╚Ťionala de senioare a Suediei ├«n 2011, a evoluat ├«n 98 de meciuri ╚Öi a marcat 244 de goluri (├«n 7 competi╚Ťii importante: Olimpiada din 2016, dou─â campionate mondiale ╚Öi 4 campionate europene).

Citește și

loading...