România a făcut primele zece minute foarte slabe, deși a deschis scorul (1-0, min. 1), ratând o aruncare de la 7 metri (Buceschi) și primind trei goluri 91-3, min. 9). Apoi totul a început să funcționeze excelent, Paula Ungureanu a închis poarta, iar fetele antrenate de Gheorghe Tadici au marcat gol după gol, scorul devenind în scurt timp 6-3 (min. 14). România și-a confirmat valoarea superioară și, în ciuda unor greșeli inerente, s-a desprins pe tabela de marcaj, mai întâi la patru goluri, 8-4 (17), iar apoi la șapte goluri, 12-5 (23), după patru goluri consecutive. Diferența s-a menținut până la pauză, 14-7, Paula Ungureanu apărând și două aruncări de la 7 metri.

Tricolorele au început excelent repriza secundă, marcând cinci goluri la rând, astfel că scorul a ajuns la 19-7 (35). A urmat un veritabil „turnover”, cu apărarea făcând figurație și cinci goluri la rând înscrise de cehoaice, 19-12 (40). Perioada slabă a continuat, echipa noastră reușind un singur gol timp de zece minute, în timp ce adversarele au punctat de nouă ori, pentru 20-16 (45). Tadici a reintrodus-o în poartă pe Paula Ungureanu și echipa noastră a câștigat încredere refăcând din diferență, până la nouă goluri, 26-17 (51). România nu a mai avut emoții până la final, chiar dacă Cehia a mai redus ecartul, scorul final fiind de 29-23.

Elocvent este faptul că Ungureanu (foto) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei, având 15 mingi salvate din 27 de șuturi, procentaj de 56 la sută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și