În același timp, patru mari orașe rămân în scenariul roșu, în timp ce alte șase sunt în verde. Câteva municipii sunt acum la limită să treacă în alt scenariu.

Conform datelor centralizate de G4Media.ro de pe site-urile și paginile de Facebook ale prefecturilor, direcțiilor de sănătate publică și primării, la acest moment, majoritatea reședințelor de județ și municipiul București sunt în scenariul galben, având rata de incidență a cazurilor de COVID-19 între 1 și 3 la mie.

În schimb, patru mari orașe sunt în scenariul roșu, adică o incidență de peste 3 la mie și, la rata de acum, au șanse foarte mici să ajungă sub acest prag până duminică: Alba Iulia – 3.37, Baia Mare – 3.99, Timișoara – 3.96 și Zalău – 3.27.

De cealaltă parte, șase reședințe de județ sunt în scenariul verde (rata sub 1 la mie) și toți copiii de aici vor reveni în bănci începând de luni: Pitești, Buzău, Focșani, Călărași, Miercurea Ciuc și Slatina.

Pentru municipiile Sibiu și Vaslui situația este incertă, pentru că acum rata de infectare este puțin peste 1 la mie, astfel că până la sfârșitul săptămânii ar putea să treacă din scenariul galben în cel verde, dacă numărul de cazuri de COVID-19 scade. Municipiul Piatra Neamț este însă la limită să ajungă în roșu, acum având o incidență de 2.99 la mie.

În câteva județe datele privind rata de infectare nu sunt actualizate.

Scenariile anunțate de autorități pentru revenirea copiilor la școală începând de luni:

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – revin toți copiii la școală

Scenariul galben – incidența între 1 și 3 la 1.000 de locuitori – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, 8, 12 și 13

Scenariul roșu – incidența mai mare de 3/1.000 – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet