Până la urmă ele s-au adeverit, băimărencele impunându-se fără mari probleme, în fața unei echipe care a evoluat, totuși, mai bine decât am crezut. Din păcate fetele noastre au intrat de la început în jocul gazdelor, iar ceea ce a urmat nu a mulțumit pe nimeni. S-au comis greșeli individuale cât pentru patru meciuri la acest nivel, apărarea a fost inexistentă în prima repriză, extremele nu s-au văzut, iar pivotul Jezic s-a simțit de cele mai multe ori stingher pe semicercului lui slovenelor. În zadar le-a chemat antrenorul Roșca la marginea terenului și le-a certat, fetele au continuat să evolueze ca și cum ar fi fost la un joc pe plajă contând pentru Cupa Litoralului.

Doar trei jucătoare, Paula Ungureanu, Allison Pineau și Lois Abbingh, erau concentrate și conectate la acest meci, evoluția lor bună a făcut ca prima parte să nu ne prindă cu gazdele conducând pe tabelă. Repriza a doua a fost ceva mai bună, după primele 10 minute soarta meciului era cam rezolvată, băimărencele reușind să se desprindă la cinci goluri. A urmat o perioadă (minutul 41-47) de joc confuz, cele 12 jucătoare de câmp întrecându-se parcă în competiția de comis greșeli, astfel că timp de aproape opt minute nu s-a înscris niciun gol. Din seceta asta ceva mai bine a ieșit HCM, care a păstrat diferența de 3-4 goluri, iar în ultimul minut și jumătate a reușit să înscrie de trei ori, ștergând câte ceva din impresia lăsată după prestația nereușită din acest meci.

Importantă rămâne însă victoria, 33-27 (16-15), reușită în deplasare. De aici înainte calificarea în grupele principale este ca și rezolvată, iar lucrul cel mai important devine câștigarea a cât mai multe puncte din cele patru confruntări cu Larvik și Rostov Don, ca să nu mergem mai departe cu mâna goală, așa cum am făcut anul trecut.

Pentru că, după disputarea meciurilor din faza grupelor preliminare, primele trei clasate din grupele A şi B se vor califica în grupa principală 1, iar primele trei clasate din grupele C şi D în grupa principală 2, păstrând rezultatele directe cu formaţiile care vor merge mai departe în această fază. De aceea este important fiecare punct obținut cu Larvik și Rostov, pentru că aproape sigur Krim Mercator va ocupa ultimul loc în grupă și punctele câștigate cu ea nu contează în grupa principală.

Au evoluat echipele:
Krim Ljubljana – Mira Marincek, Sergeja Stefanisin – Ana Abina, Manca Juric, Maja Lukovic (1 gol), Vesna Milanovic Litre (3), Tamara Mavsar (12), Neza Avbelj, Mirjeta Bajramoska (4), Aneja Beganovic, Elizabeth Omoregie (2), Nina Zulic (2), Polona Baric (1), Marija Obradovic (2), Ana Zrimsek.

Antrenor: Marta Bon.
HCM Baia Mare – Ionica Munteanu, Paula Ungureanu – Alexandra Do Nascimento (1), Laura Oltean, Melinda Geiger (5), Ana-Maria Tănăsie, Allison Pineau (9), Gabriella Szucs, Lois Abbingh (9), Valentina Ardean-Elisei (2), Katarina Jezic (2), Elena Gjeorgjievska, Adriana Nechita (2), Patricia Vizitiu (3).

Antrenor: Aurelian Roșca și Ioan Băban

Au arbitrat islandezii Arnar Sigurjonsson și Svavar Petursson.

Delegat EHF – Janka Stasova (Slovacia).

Sâmbătă va avea loc celălalt meci al Grupei A, Larvik – Rostov. HCM va disputa următorul joc pe 23 octombrie, acasă, cu Larvik, vicecampioana competiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și