Victoria este obiectivul băimărencelor, un început cu dreptul fiind extrem de important pentru handbalistele lui Aurelian Roşca.

HCM Baia Mare joacă azi în deplasare la Ljubljana, în compania RK Krim Mercator, în prima etapă din cadrul Grupei A a EHF Champions League.

Băimărencele nu sunt debutante în prestigioasa competiţie continentală, participând pentru al treilea an consecutiv în grupele EHF Champions League. Cel mai departe HCM-ul a ajuns până în sferturi, în sezonul precedent. Campioana Sloveniei, în schimb, are 21 de prezenţe în Liga Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2001 şi 2003, fiind finalistă în 1999, 2004 şi 2006. În 2013, RK Krim Mercator a ajuns până în semifinale, iar în cinci rânduri a acces până în sferturi.

Şi chiar dacă istoria pledează în favoarea campioanei Sloveniei, prezentul pare să le favorizeze pe băimărence. Vicecampioana naţională a României a plecat în Slovenia fără Gabriela Perianu, Luciana Marin şi Timea Tătar, toate confruntându-se cu probleme de sănătate.

În ciuda acestor absenţe, moralul băimărencelor este unul bun, consolidat fiind de victoriile concludente repurtate în turneul de calificare. Aşa că „victorie” este cuvântul de ordine
în tabăra HCM-ului pentru partida din această seară.

Antrenoarei Marta Bon îi revine sarcina de a integra handbaliste lipsite de experiența marilor întreceri europene într-o echipă care să facă față cu brio unei grupe extrem de dificilă. Va fi ajutată cu certitudine din teren de Vesna Milanovic-Litre, venită de la Gyor, marele câștig al acestei echipe pentru sezonul 2015/2016. „Avem câteva jucătoare experimentate, care sperăm că le vor coordona cu succes pe mai tinerele lor colege. Nu ne deranjează că Baia Mare este considerată favorită în meciul de azi, dar ne vom strădui să ne prezentăm cât mai bine în faţa propriilor suporteri”, a declarat Marta Bon.

Partida are loc în această seară, de la ora 20.00, ora României. Vor arbitra islandezii Arnar Sigurjonsson şi Svavar Petursson. Delegat EHF a fost desemnat slovacul Janka Stasova. În aceeaşi primă etapă din Grupa A, Larvik primeşte mâine vizita campioanei Rusiei, Rostov-Don.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și