„Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acestor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de handbal, băieți și fete”, a declarat Cherecheş.

Potrivit edilului, totul a s-a făcut legal în relaţia dintre primărie şi club. „Am toată încrederea că lucrurile se vor lămuri şi cei de la club au făcut totul legal”, a mai afirmat primar. Conform acestuia, procurorii au cerut toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la primărie.

Ulterior, primarul Cherecheş s-a lansat în critici dure la adresa Guvernului.

„Ajungem într-o situaţie critică. Pe politicile guvernamentale se ajunge să fim un popor de oameni bolnavi şi proşti. Se doreşte să se facă doar oină. Sportul, cultura ne reprezintă. Dacă vrem să demolăm poporul ăsta, o să-l demolăm”, a declarat primarul. Întrebat de ce nu a luat poziţie faţă de această situaţie, având în vedere că este vicepreşedinte al unui partid de guvernământ, Cherecheş a mai afirmat: „De fiecare dată mi se spune că azi nu se poate. Vreau şi eu să ştiu cui trebuie Parlamentul României să ceară aprobarea ca să facă o modificare legislativă. De fiecare dată mi se spune Domnule, nu ne lasă. Suntem români şi trebuie să ne susţinem valorile naţionale.”

”Nu mă tem de nimic, numai de Dumnezeu şi de mama”, a concluzionat primarul, care a anunţat că echipa de handbal nu va evolua în partida de Liga Campionilor programată în weekend.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și