Coronavirusul paralizează turismul în numeroase regiuni ale lumii dar afectează și România. Circulația rapidă a virusului a făcut ca proprietarii de hoteluri și restaurante să ia măsuri care să nu pună în pericol siguranța angajaților dar și a clienților. În primul rând ne referim la acele măsuri preventive de dezinfecție a camerelor de hotel și a sălilor din incinta restaurantelor. Unii hotelieri au apelat la mijloace moderne pentru a face acest lucru prin utilizarea lumii ultraviolete, avantajul acestora fiind acela că distrug ADN-ul micro-organismelor și astfel acestea nu pot dezvolta rezistență sau imunitate. O altă soluție este ozonizarea încăperilor. Proprietarul unui complex hotelier renumit din Baia Mae a făcut deja o astfel de investiție, care nu este costisitoare, însă este extrem de utilă.

Însă agenții economici resimt deja și efecte economice din cauza epidemiei de coronavirus. Înainte să apară probleme, atât chinezii cât și italienii care au relații economice în județul Maramureș se cazau la unitățile hoteliere de la noi. Acum însă, aceștia sunt refuzați iar veniturile hotelierilor din Baia Mare au scăzut cu până la 50%. La fel se întâmplă și în cazul restaurantelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și