Dan Covaci era administrator Casei de Tip Familial "Mihaela" din Tăşnad şi profitând de această calitate, şi-a însuşit timp de aproape doi ani, sumele de bani virate lunar pentru copiii asistaţi social, cu titlu de alocaţie, de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Satu Mare. Suspectul era desemnat prin hotărâre judecătorească şi reprezentat legal cu drepturi şi obligaţii părinteşti pentru cei opt copii, însă acesta nu s-a comportat ca un părinte, folosind doar în interes personal cei peste 15.000 lei, ce s-ar fi cuvenit copiilor.

Mai mult, după ce a primit şi lemnele ce urmau să fie folosite la încălzirea clădirii pe timp de iarnă, administratorul, având complicitatea unui alt suspect în acest caz, Cornel I., a vândut 7,8 mc de material lemnos, în valoare de aproape 2.000 lei. Suspectul se află acum în arestul IPJ Satu Mare, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi gestiune frauduloasă.

Dan Covaci nu s-ar afla la prima ispravă. În anul 2000 cînd era preot în Sălişte, judeţul Maramureş, el ar fi delapidat 60 de milioane de lei vechi, bani primiţi de la guvern pentru lucrări de reparaţii la biserica din localitate. Oamenii ar fi depus plângere la Poliţia Economică după ce au vazut ca reparaţiile la biserică întârzie, astfel că Dan Covaci a intrat în atenţia legii. Fiind cercetat, a fost eliberat din funcţie, iar banii recuperaţi.

În prezent, Dan Covaci se află în Arestul Inspectoratului, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi gestiune frauduloasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și