Pensionarii pot cumpăra mai puține produse alimentare, nealimentare și servicii. „Prețurile au tot crescut, iar Guvernul PSD-ALDE nu a indexat pensiile la 1 ianuarie 2019, așa cum prevede legea. A oferit, în schimb, o promisiune de majorare a punctului de pensie de la 1 septembrie. Evident, dacă ministrul Eugen Teodorovici găsește până atunci bani să împrumute.Pensionarii simt această realitate, nu era nevoie de cifrele oficiale de la statistică. Cartofii s-au scumpit din decembrie cu 55%, legumele cu peste 20%, iar fructele cu peste 15%. Inflația a urcat cu 4,6% față de ultima lună a anului trecut. Toate acestea au efect negativ asupra nivelului de trai”, explică situația deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Sfidând realitatea și nevoile populației majoritare, Guvernul se preocupă de înmulțirea pensiilor speciale și vrea să introducă noi categorii de beneficiari: șefii de CJ-uri, primarii și adjuncții lor. Totul este gândit să se întâmple prin OUG-ul pe Codul administrativ.

USR susține desființarea pensiilor speciale! Când risipa va înceta, și pensionarii și salariații din România o vor duce mai bine!


Biroul comunicare, Cabinet deputat Vlad Emanuel Duruș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet