În deschiderea concertului susținut de Ștefan Hrușcă la Baia Mare au colindat tinerii Grupului „Am fost ș-om fi” din Ieud.

„An de an mă reîntorc acasă să vă colind și bucuria mea este să vă aud colindând cu mine pentru că sunt colindele care au fost păstrate cu sființenie de părinții și străbunicii noștri. Eu le-am luat la un moment dat și le-am purtat prin lume și în fiecare an le aduc din nou acasă pentru că așa cum se colindă aici nu se colindă nicăieri în lume. V-aș ruga frumos să colindați cu mine pentru că doar așa Crăciunul strălucește, prin colind adevărat”, a spus Ștefan Hrușcă.

Alături de băimăreni în această seară, în Centru Vechi al municipiului Baia Mare s-a aflat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

„Pentru că este un moment special pentru orașul nostru, poate chiar unic, am venit să vă spun dumneavoastră că vă mulțumesc pentru faptul că îmi dați curaj și mi-ați dat curaj să merg înainte în cel mai frumos proiect pentru acest oraș și pentru acest județ, de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. Este cel mai important proiect din ultima sută de ani și următoarea sută de ani. Este un proiect care va face din acest oraș să fie cunoscut la nivelul întregii lumi. Noi suntem niște oameni născuți hotărâți, așezați dar suntem niște oameni care știm întotdeauna care ne sunt valorile și cum ne putem deschide ușile față de toți cei care trebuie să vină și să vadă cum suntem cu adevărat. Din acest motiv am spus că acest proiect de Capitală Europeană a Culturii trebuie să fie un proiect de cultura ospitalității pentru că cel mai frumos lucru pe care îl avem noi, băimărenii și maramureșenii, de oferit este ospitalitatea. Avem foarte multe lucruri de învățat noi toți și le vom învăța în acești cinci ani până vom deveni Capitală Europeană a Culturii. Și vă garantez că vom fi Capitală Europeană a Culturii pentru că așa cum m-am dus doar cu dragostea dumneavoastră pentru acest oraș și am reușit să facem acest pas important alături de București, Cluj și Timișoara cred că Baia Mare va reuși să fie primul dintre aceste orașe. Și cred asta datorită dumneavoastră, oameni care înțeleg ce înseamnă orașul și dragostea față de acest oraș”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet