În acest interval, meteorologii anunţă că în zona Munţilor Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi local în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali, va ninge şi se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susţinute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăşi 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Toate aceste fenomene se pare că au paralizat circulaţia pe toate drumurile din judeţ. Pasul Gutâi este blocat de TIR-uri, se circulă bară la bară pe şosele. Ca şi în alte dăţi, pe vreme nefavorabilă, cursa Baia Mare – Bucureşti din această dimineaţă nu a pornit de pe Aeroportul din Baia Mare, deoarece nu a sosit cursa de aseară. Pasagerii sunt transportaţi cu un autocar până în Cluj, de unde îşi vor continua drumul spre Bucureşti.
Băimărenii se luptă şi ei cu nămeţii, şoferii înjură. E mai greu pentru cei mici, care azi se întorc în bănci, după vacanţa de iarnă.

ANM a emis şi o informare meteorologică prin care anunţă precipitaţii mixte în zonele joase de relief din vestul ţării, predominant ninsori în Maramureş şi Transilvania şi ninsori la munte, precum şi intensificări ale vântului în aceste zone. Fenomenele meteorologice amintite se manifesta începând de ieri, 13 ianuarie ora 15.00 până în data de 15 ianuarie, ora 08.00.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi temporar 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.De asemenea, intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local şi în cele sudice, centrale, estice şi sud-estice, în general cu viteze de 45-55 km/h.

În următoarele 3 ore pe arii extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitatea maximă de apă căzută va fi sub 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale cu rafale de până la 50-.60 km/h iar pe creste cu rafale de până la 80 km/h viscolind ninsoarea determinând scăderea vizibilității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și