ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite, valabil pentru intervalul 6 decembrie, ora 6.00 - 7 decembrie, ora 14.00, valabil pentru mai multe judeţe din ţară.

Vineri iarna revine în forţă în toate masivele montane, unde ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, apoi şi în celelalte masive. Izolat ninsorile sunt mai puternice şi pot depăşi 10, 15 l/mp. Vântul va sufla cu putere şi va viscoli, meteorologii prognozează peste 70 km/h iar pe crestele înalte şi peste 100 km/h. Va ninge slab şi în Maramureş, local în Transilvania şi în Crişana şi mai puţin în Banat. În zonele joase vântul va sufla cu intensitate mai mică dar vor fi totuşi viteze de 55..60 km/h. În primele ore, în zonele joase din sud mai sunt condiţii de ceaţă. Dimineaţa e rece şi până la amiază mercurul ajunge la maxime cuprinse în general între 0 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade pe litoral.

În Capitală cerul se înnorează temporar, dar nu sunt condiţii de precipitaţii. Până după amiază mercurul din termometre nu trece de 4..6 grade, dar vântul îşi face simţită prezenţa şi mai scade puţin temperatura real resimţită.

Sâmbătă vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării. Drept urmare temperaturile scad cu câteva grade şi după amiază aşteptăm maxime de la doar -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 6 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea. Norii acoperă temporar cerul şi mai ninge slab în zonele de munte, local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul continuă să fie alert în majoritatea zonelor iar la munte suflă încă tare şi sporeşte astfel senzaţia de frig pătrunzător.

Şi în Capitală norii întunecă cerul mai multe ore şi cresc şansele să ningă slab. Vântul suflă destul de turbulent şi chiar dacă termometrele arată după amiază în jur de 5 grade noi nu vom resimţi temperaturi mai apropiate de pragul de îngheţ.

Ultima zi a săptămânii aduce tot vreme rece, cu excepţia vestului şi sud-vestului, unde temperaturile sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar. Meteorologii spun că termometrele vor arăta de la -4 grade estul Transilvaniei până la 8 grade în Lunca Dunării. În nord-vest şi în centru dar mai ales la munte mai sunt înnorări şi ninsori slabe, în timp cer în celelalte regiuni doar pe arii restrânse mai ninge. Vântul suflă nervos în regiunile extracrpatice dar şi la munte, unde va viscoli zăpada.

În Capitala avem şi nori şi condiţii să mai cada cativa fulgi de ninsoare dar si de intervale in care se arata soarele. Maximele sunt in jur de 5 grade, dar vom simti ceva mai putin din cauza vantului.

Saptamana viitoare debuteaza cu înnorări si ninsori in nordul si in centrul tarii precum si la munte. In celelalte regiuni cerul e temporar acoperit de nori si doar pe arii restranse cad precipitatii mixte. Vântul sufla in toate regiunile dar la munte e tare si viscoleste ninsoarea. Maximele se vor situa in general intre 0 si 10 grade.

De marţi vremea se răceşte si valorile termice vor fi mai mici decât regimul normal în această perioadă si avem parte de ninsori mai ales marti in est si la munte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și