Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că a fost instituită măsura izolării preventive la locul de muncă, pe perioade ciclice de câte 14 zile, pentru personalul angajat al tuturor structurilor rezidenţiale.

Salariaţii au fost împărţiţi în două serii, astfel încât să poată fi asigurată atât continuitatea, cât şi calitatea actului social.

"Pe parcursul perioadei de izolare, angajaţii vor fi cazaţi în centrul în care îşi desfăşoară activitatea, având un program de lucru de 12 ore, urmate de tot atâtea ore de repaus. După această perioadă, va urma o alta, similară, de izolare la domiciliu. În programarea turelor de serviciu se va ţine cont de planificările iniţiale, pentru ca supraveghetorii, infirmierele sau alte categorii să fie repartizaţi conform programului normal de lucru", a explicat Maricel Popa.

El a explicat că, în cazul în care într-o familie, ambii soţi sunt angajaţi ai unor servicii sociale în cadrul DGASPC, aceştia vor fi programaţi pentru izolare la locul de muncă în serii consecutive.

"Este o situaţie dificilă pentru toţi, dar am găsit înţelegere din partea personalului din centrele noastre. Avem peste 1.000 de angajaţi care vor fi izolaţi la locul de muncă. Suntem conştienţi că fiecare dintre ei are acasă o familie, copii sau părinţi în vârstă de care acum, trebuie să stea departe o perioadă, dar este necesar ca centrele rezidenţiale să funcţioneze în condiţii de maximă securitate epidemiologică. Aceşti angajaţi dau dovadă de implicare şi responsabilitate, fac un efort considerabil. Încă o dată, putem spune că în sistemul asistenţei sociale avem oameni cu adevărată vocaţie şi pasiune pentru ceea ce fac şi le mulţumesc atât lor cât şi familiilor lor pentru efort şi altruism", a mai spus preşedintele CJ Iaşi.

Maricel Popa a precizat că salariaţii care vor petrece cele 14 zile în centre vor fi informaţi despre prevederile Ordonanţei Militare nr. 8 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

"Pentru perioada de izolare la serviciu, angajatii vor beneficia de toate sporurile care se acordă în cadrul serviciului social în care îşi desfăşoară activitatea, raportat la noile condiţii de muncă. Totodată, sporul acordat pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale va fi majorat cu 100% pentru orele lucrate astfel, pe perioada aplicabilităţii ordonanţei militare", a mai menţionat Maricel Popa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet