ÎCCJ a admis în principiu, pe 25 noiembrie 2014, recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal privind dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate, în calitate de primar al Sibiului.

Miercuri are loc dezbaterea de fond în procesul în care preşedintele Klaus Iohannis este acuzat că s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate. La termenul de astăzi de la Instanţa Supremă a fost citat şi Klaus Iohannis.

Totuşi, chiar dacă Iohannis pierde procesul, acesta nu va pierde funcţia de preşedinte al României, deoarece are imunitate faţă de astfel de decizii.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deținea simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.

ANI menționa ca jurisprudență relevantă în materie rapoarte care au avut același obiect de evaluare, sentințele civile din 21.11.2012 — nr. 528/CA, nr. 529/CA, 532/CA și sentința civilă nr. 557/CA din 03.12.2012, privind mai mulți aleși locali (în categoria cărora intră și primarii) emise de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a reținut existența stării de incompatibilitate în sensul art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Dosarul lui Klaus Iohannis a ajuns la Instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și