├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie a admis mar┼úi ├«n principiu judecarea recursului declarat de Agen┼úia Na┼úional─â de Integritate ├«n dosarul ├«n care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va ├«ncepe pe 14 ianuarie.

Pe 18 noiembrie, ┼čedin┼úa a fost am├ónat─â, informa┼úia fiind publicat─â ├«n sistemul informatic al instan┼úei supreme f─âr─â s─â fie indicat motivul.

┼×edin┼úa de judecat─â nu a fost public─â iar judec─âtorii trebuiau s─â se pronun┼úe pe o chestiune de procedur─â, respectiv dac─â recursul ANI este admisibil ├«n principiu.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

├Än aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat ├«n stare de incompatibilitate de ANI, deoarece de┼úine simultan func┼úia de primar al Sibiului ┼či reprezentant al municipalit─â┼úii ├«n Adunarea General─â a Ac┼úionarilor de la SC Ap─â Canal SA ┼či SC Pie┼úe SA.

Citește și

loading...