Publicul va avea ocazia să audieze lucrări de George Enescu, Felix Mendelssohn Bartholdy și Astor Piazzolla. "Eliade Piano Trio" s-a înființat în aprilie 2014, susținând deja un prim turneu în Germania în lunile mai și septembrie.

Claudia Bara a urmat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București și la Conservatorul Regal din Bruxelles. A obținut premii la competiții naționale și internaționale, precum Lorry Walfish Competition, concursul George Georgescu și Ferdinand Weiss Competition. A avut apariții solistice și camerale pe scene prestigioase din Bruxelles, Paris, Londra, Geneva, Lisabona, Luxemburg, Viena etc. Începând cu 2007 este invitată ca pianist oficial al Concursului George Enescu la București, iar în 2009 a participat la promovarea internațională a acestui festival în șase capitale europene. Claudia Bara colaborează ca pianist acompaniator la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Belgia.

Absolvent cu cea mai înaltă distincție a Conservatorului Național Superior din Paris (2010), violonistul George Tudorache este actualmente prim concertmaistru al Orchestre Philharmonique Royal de Ličge și al London Philharmonic. A cântat alături de orchestre prestigioase precum London Symphony Orchestra, New Europe Chamber Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Ličge, Brahms Festival Orchestra, Philharmonique de la Radio France, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, sub bagheta unor dirijori celebri. A fost invitat să cânte la numeroase festivaluri, fiind totodată laureat al unor concursuri internaționale, precum Rodolfo Lipizer, Colmar — Strasbourg, Flamme — Paris și Jeunesses Musicales. George Tudorache cântă la o vioară Stradivarius din anul 1709.

Johann Aparicio-Bohorquez a cântat la vârsta de 11 ani, alături de Lima Philharmonic Orchestra, în calitate de câștigător al Béla Bartók Competition. Cariera sa este deosebit de bogată: a concertat în calitate de solist alături de orchestre precum Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Budapest String, Philharmonisches Orchester Frankfurt, Jena Philharmonie, Mainz Sinfonietta, Neues Orchester Aachen, Junge Symphonie Orchestra Berlin. J. Aparicio-Bohorquez a fost violoncelist solo în cadrul Youth Orchestra of America, sub conducerea lui Gustavo Dudamel și Leonard Slatkin. Totodată, ocupă poziția de prim solist al Europa Philharmonie și al Teatrului Heidelberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet