Pe l├óng─â tradi╚Ťionalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion ╚Öi preparate pu╚Ťin mai sofisticate.

Vă oferim câteva idei pentru meniul de Revelion:

Cartofi Duchesse / Rozete de cartofi


├Än principiu, masa de Revelion este compus─â din m├ónc─âruri tradi╚Ťionale, specifice S─ârb─âtorilor de iarn─â indiferent de zon─â: preparate de cas─â din carne de porc, pe╚Öte, vi╚Ťel ╚Öi pas─âre.

Gustarea rece poate fi compus─â din pastram─â de porc, tob─â, piftie, ca╚Öcaval, salam, ╚Öunculi╚Ť─â ╚Ť─âr─âneasc─â, salat─â beuf, icre, m─âsline, ro╚Öii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu br├ónz─â ╚Öi m─ârar, salat─â de crudit─â╚Ťi cu pui.

Cite╚Öte ╚Öi Mesaje de Anul Nou 2020 * Felicitari de Anul Nou 2020 * Mesaje de Revelion 2020 * Mesaje haioase de Anul Nou 2020 * UR─éRI de La Mul╚Ťi Ani 2020
Pe l├óng─â tradi╚Ťionalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion ╚Öi preparate pu╚Ťin mai sofisticate.

Un astfel de preparat este somonul afumat cu castrave╚Ťi ╚Öi crem─â de br├ónz─â care se spune c─â aduce noroc ├«n noptea dintre ani. Sau dorada ├«n sare, iar pentru aperitive sunt de neuitat bruschetele cu crem─â de p─âstr─âv afumat. Iar ca s─â nu pierde╚Ťi gustul afum─âturilor ÔÇŁchef OvidiuÔÇŁ ne-a transmis o re╚Ťet─â excelent─â de Ciorb─â alb─â de c├órna╚Ťi ╚Öi cartofi.

Vă oferim câteva idei pentru meniul de Revelion:
Cartofi Duchesse / Rozete de cartofi


Ingrediente:

1 kg cartofi
100 gr unt
3 g─âlbenu┼čuri ou
1/2 linguri┼ú─â nuc┼čoar─â
50 grame ca┼čcaval
sare ┼či piper dup─â gust
Mod de preparare:

Cartofii se cur─â┼ú─â, se spal─â ┼či se taie ├«n cuburi. Se pun la fiert ├«n ap─â cu sare. Apoi se scurg de ap─â ┼či se zdrobesc. Se pune unt, amestec├ónd continuu. Se adaug─â treptat g─âlbenu┼čurile, ca┼čcavalul ras, nuc┼čoar─â, sare ┼či piper dupa gust.

Apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aveline din compoziţia formată.

Se introduce tava ├«n cuptorul ├«nc─âlzit la 200 grame ┼či se las─â circa 6-7 minute.

Citește și

loading...