În această dimineaţă, la ora 07.45, poliţia a fost sesizată că pe strada George Coşbuc din municipiul Baia Mare a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii au constatat că o femeie de 43 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism iar persoana de la volan şi-a continuat deplasarea. Victima a fost transportată la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

La aproximativ o oră de la sesizare, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au identificat o băimăreancă de 42 de ani, bănuită de comiterea accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că aceasta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc că integritatea corporală şi chiar viaţa victimei sunt puse în pericol prin neluarea măsurilor de prim ajutor sau de transportare la cea mai apropiată unitate spitalicească. Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Conform Codului Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și