Vineri,19 iulie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat pentru Agerpres ca: "Asa cum Guvernul s-a angajat inca de la inceputul anului, a fost aprobata in sedinta de guvern deblocarea posturilor didactice si scoaterea la concurs a posturilor didactice pentru invatamantul superior. Este o promisiune pe care Guvernul a facut-o si o onoreaza si sunt destul de multumit de faptul ca putem anunta incepand cu ziua de astazi, vineri, publicarea in Monitorul Oficial a posturilor didactice. Practic, concursul pentru aceste posturi a fost declansat astazi, odata cu publicarea in Monitorul Oficial"

El si-a exprimat speranta ca universitatile sa organizeze in conditii bune concursurile pentru admiterea in sistem si sa atraga cel mai bine pregatiti oameni.

Potrivit acestuia, candidatii au la dispozitie doua luni pentru a se inscrie la concurs, pentru a-si realiza dosarul, iar incepand cu 1 octombrie sa devina efectiv profesori universitari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și