Și la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din Ieud au fost asigurate toate condițiile necesare pentru susținea în siguranță a examenelor naționale, atât pentru personalul din învățământ, cât și pentru elevii din anii terminali. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, aflat într-o vizită de lucru în Ieud, a oprit și Școala Gimnazială din localitate, unitate de învățământ care a fost reabilitată complet, în anul 2019, prin fonduri obținute prin PNDL2.

Primarul comunei, Nicolae-Traian David a declarat că investiția care a depășit 1,1 milioane de lei a însemnat modernizarea clădirii atât pe interior cât și pe exterior, reabilitarea curții și amenajarea unui teren sintetic de sport, pentru ca elevii din Ieud să aibă toate condițiile pentru a studia.

”În aceste două săptămâni, elevii de clasa a VIII-a din Ieud s-au întors la școală, pentru a urma orele de pregătire înaintea unui examen extrem de important pentru fiecare dintre ei, respectiv Evaluarea Națională. Doresc să felicit cadrele didactice pentru modul în care s-au descurcat în această perioadă de criză, iar absolvenților le doresc succes mult la probele care vor urma și sper ca fiecare dintre ei să ajungă elev în liceul pe care dorește să îl urmeze. Totodată, aduc mulțumiri Consiliului Județean Maramureș pentru întreg sprijinul acordat ca aceste cursuri să se desfășoare în cele mai sigure condiții”, a declarat primarul comunei Ieud, Nicolae-Traian David.

Și președintele Gabriel Zetea a avut doar cuvinte de laudă cu privire la modul în care sunt gestionate toate problemele în comuna Ieud, arătând că primarul Nicolae-Traian David este nu doar un bun gospodar, ci și un profesionist în administrație. ”M-am bucurat să văd atât de multe proiecte frumoase care au demarat sau au fost finalizate în Ieud și mă bucur că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, am putut să ajut cât mai mult această comunitate frumoasă a Maramureșului. Alături de colegii mei am alocat în ultima ședință a plenului sumele necesare pentru susținerea în cele mai bune condiții a Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat și observ că aici, în Ieud, lucrurile sunt pe un făgaș normal, în ciuda pandemiei care a dat peste cap întreaga lume. Transmit felicitări administrației locale, dar și profesorilor pentru modul în care s-au pregătit să revină la școală, iar elevilor le doresc mult succes și să aibă rezultatele la care speră fieacare”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și