O femeie din Ieud și-a dat foc soțului în noaptea de luni spre marți. Grozăvia a avut loc în jurul orei 01.00. Cei doi s-au luat la harță, în timp ce bărbatul a consumat băuturi alcoolice. El a anunțat-o pe femeie că vrea să o părăsească, zice gura lumii, pentru o femeie mai tânără. Fără să stea pe gânduri prea mult, femeia a luat benzină și a turnat-o peste bărbatul în vârstă de 47 de ani, în timp ce acesta stătea la un pahar de tărie. După ce a turnat benzină, i-a dat pur și simplu foc. Evident, a fost declanșată alerta și forțele de intervenție s-au deplasat la fața locului.

“Victima a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II și III de la brâu în sus, la nivelul capului și al gâtului, la nivel toracic circular și la ambele membre superioare circular. În total, a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului. El a fost stabilizat și transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Baia Mare, de unde, cel mai probabil, va fi trimis la o instituție specializată pentru arși”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Gelu Moyș, medic specialist în cadrul CPU al Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

“Este vorba despre un bărbat care prezintă arsuri pe 67% din suprafața corpului, ceea ce este foarte mult. Pronosticul este foarte rezervat în astfel de situații. Tocmai urmează să intre în operație, pentru ca să i se curețe rănile (n.red. – marți la amiază). Nu știm momentan dacă va fi transferat la o clinică specializată pentru arși, cu toate că avem în țară mai multe, nu numai în București, ci și, spre exemplu, la Iași sau Brașov”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Vasile Pop, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Constantin Opriș din Baia Mare.

“Aseară la ora 23.34 Secția 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă a fost sesizată prin apelul de urgență 112 despre faptul că, în curtea unei locuințe din Ieud, o femeie în vârstă de 43 de ani a aruncat cu benzină pe soțul ei în vârstă de 47 de ani și i-a dat foc. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale iar femeia a fost internată la Secția Psihiatrie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor”, a declarat, la solicitarea AxaNews.ro, Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

“La această oră (n.red. – ora 12.00), colegii sunt la fața locului, alături de polițiști. În cauză s-a deschis dosar penal, încadrarea juridică fiind de tentativă la omor. Informațiile preliminare sunt că o doamnă i-a dat foc soțului, iar acesta se află internat în spital”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și