În data de 16 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se aflau in apropierea frontierei cu Ucraina, si care transportau, pe jos, spre interiorul statului, mai multe colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au executat două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale în vigoare.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete care au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.300 lei.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, după ce au observat mai multe persoane în timp ce incercau sa traverseze ilegal frontiera de stat, prin apa râului Tisa, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat patrula poliţiei de frontieră, au abandonat coletele pe malul românesc şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea reţinerii şi identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Pe malul românesc al Tisei au fost descoperite 12 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 11.200 pachete în valoare de peste 100.000 de lei.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate în cooperare cu autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și