Contrabandă cu moto-deltaplanul

* În data de 3 octombrie a.c. , în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni, cu motor, care se deplasa dinspre Ucraina spre România. Ajuns pe raza localităţii de frontiera Vicovu de Sus, pilotul aparatului de zbor a aruncat un colet, după care s-a înapoiat pe teritoriul Ucrainei. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz şi la faţa locului a fost trimisă o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului.

Urmând traseul aparatului de zbor, echipa operativă a descoperit patru colete care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 lei. În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ţigări de contrabandă ascunse lângă rezervor

* În data de 4 octombrie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii noştri au oprit pentru control în trafic, pe D.J. 185, un autoturism marca Dacia, condus de Gheorghe T., de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un spaţiu special amenajat deasupra rezervorului de combustibil, 500 de pachete cu ţigări, în valoare de 4.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Conducătorul auto este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

DSC_0535Focuri de avertisment pentru oprirea contrabandiştilor

* În data de 02.10.2015, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, jud. Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane de sex masculin care se deplasau de la frontiera de stat către interior, transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere şi cercetare a zonei. La faţa locului au fost descoperite 9 colete care conţineau cantitatea de 4.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Ţigări ascunse în bordul şi caroseria unei maşini

* Tot în data de 2 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Iulian O., de 28 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, conducând un autoturism marca VW, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în semi-aripi şi în bordul maşinii, cantitatea de 450 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de aproximativ 570 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii contravenţionale.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, judeţul Satu-Mare, împreună cu lucrătorii vamali au descoperit în bordul unui autoturism condus de un cetăţean maghiar, Viktor O., de 32 ani, 140 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei iar autoturismul a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii contravenţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și