Potrivit unui raport publicat de FDA, există puţine dovezi care să sugereze că ţigările mentolate sunt mai mult sau mai puţin toxice sau contribuie la un risc mai mare ca fumătorii să dezvolte boli faţă de cei care consumă ţigări obişnuite. Cu toate acestea, există date care sugerează ca utilizarea mentolului este asociată cu o creştere a numărului de fumători în rândul tinerilor şi că fumătorii de ţigări mentolate renunţă mai greu la acest viciu, se arată în raport.

"Ţigările mentolate ridică probleme grave pentru sănătatea publică", a afirmat Mitch Zeller, directorul Centrului pentru Produse din Tutun, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ţigările mentolate sunt unul dintre puţinele sectoare în care se înregistrează o creştere pe piaţa ţigărilor aflată altfel în scădere. Procentul de fumători americani care folosesc ţigări mentolate a crescut de la 33,9% în 2008 la 37,5% în 2011, potrivit unui studiu realizat de Substance Abuse and Mental Health Services Administration, cu o creştere mai semnificativă în rândul fumătorilor tineri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și