Au efectuat formalităţile de control la graniţă (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 180.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 48.800 de mijloace de transport.

Din 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) până vineri au intrat în România 2.524.659 de cetăţeni ucraineni.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat. 61 de fapte ilegale (43 de infracţiuni şi 18 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.300 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 2.437.452 lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și