Din informațiile primite de la Garda Națională de Mediu, reiese că, pentru închiderea in situ a depozitelor de deșeuri neconforme Teplița-Sighetu Marmației și proiectare și execuție pentru relocări la depozitul din Borșa, Consiliul Județean a încheiat un contract cu o societate, care, la rândul ei, a încheiat un alt contract de execuție lucrări de închidere/relocare cu o altă societate, care, la rândul ei a încheiat un alt contract de prestări servicii pentru relocarea și transportul deșeurilor.

„În perioada controlului, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, s-a inspectat depozitul de deșeuri Arieșeni-Borșa, unde se executau lucrări de relocare deșeuri la depozitul Teplița-Sighetu Marmației, și zona adiacentă a depozitului neconform, fosta haldă de steril Dealu Bucății, aflată în proprietatea Remin, halda ecologizată de Conversmin.

Pe partea stângă a drumului de exploatare, lângă taluzul haldei de steril, s-a constatat existența unor depozitări ilegale de deșeuri (posibil pământ amestecat cu deșeuri) provenite de la relocările de deșeuri Arieșeni-Borșa. Au fost controlate la Sighet documentele aferente transporturilor de deșeuri relocate de la depozitul din Borșa”, se arată în răspunsul primit pe adresa redacției de la Garda Națională de Mediu.

Cert este că, după analizarea tuturor documentelor, s-a dispus ca toate transporturile de deșeuri provenite din depozitul neconform din Borșa la depozitul Teplița din Sighet să fie însoțite de formulare de transport deșeuri nepericuloase, și, implicit, s-a interzis primirea pe depozitul de la Sighet a tuturor deșeurilor din Borșa fără existența acestor formulare.

Societățile angajate în relocarea deșeurilor din depozitul borșean la depozitul de la Sighet au fost amendate pentru încălcarea unor prevederi privind protecția mediului, respectiv pentru încălcarea Legii 2011/2001, privind regimul deșeurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet