„Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte ţara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimişi de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români şi nu au făcut altceva decât să ne denigreze ţara”, a spus Gabriel Oprea, potrivit News.ro.

„Îi cunosc pe aceşti doi bravi români de foarte multă vreme. Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier şi venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreşedintele american Joe Biden. Aveam cu toţii emoţii, să iasă totul bine. L-a aşteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câştigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrăţişat pe Ilie Năstase şi l-a întrebat: Dacă îmi las şi eu părul lung, mă fac şi pe mine general? Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase!

Anghel Iordănescu, o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viaţă. A fost şi senator UNPR. Aceştia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare şi lasă moştenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votaţi, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”, a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

Acesta a reluat afirmaţia conform căreia UNPR îşi propune să obţină 10% la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

„Vreau să vă spun, totodată, că, în urma discuțiilor purtate cu specialiștii de la partid și analizând starea societății și nivelul de trai al românilor, UNPR a stabilit zece obiective de țară pentru îndeplinirea cărora ne angajăm. Acestea sunt:
1. Standard de viaţă european în România;
2. Statut efectiv de cetățean european demn pentru cetățenii României;
3. Integrare europeană prin competitivitate;
4. Guvernare prin responsabilitate, morală și lege;
5. Modernizare instituțională prin descentralizare, eficacitate și responsabilizare;
6. Asigurarea unui nivel ridicat de educație și cultură pentru toți românii și asigurarea unor servicii de sănătate la standarde europene;
7. Modernizare economică prin reindustrializare și reprofesionalizare;
8. Securitate alimentară prin modernizarea agriculturii și a spațiului rural;
9. Unitate și securitate națională în contextul european și internațional;
10. Libertate, demnitate și respect pentru fiecare cetățean”, a declarat președintele UNPR.

Gabriel Oprea a prezentat, de asemenea, propunerile legislative pe care le va iniția UNPR, ca soluții viabile la unele probleme de ordin socio-economic, cu care se confruntă societatea româneascǎ.

Astfel, în conformitate cu Viziunea Politicǎ a UNPR, partidul iși asumă inițierea urmǎtoarelor propuneri legislative:
• Mǎrirea salariului minim net garantat cu cel puțin 200 lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii şi reducerea CASS de la 10% la 5% - beneficiari vor fi aproximativ 2.1 milioane de angajați;
• Favorizarea creşterii numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentarǎ a 300 lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulți tineri, viitorul României, sǎ poată obține specializǎri profesionale;
• Creşterea pensiei sociale minim garantate de la 640 lei la cel puțin 200 euro, prin care se asigurǎ coşul minim de consum, astfel ȋncât orice pensionar, cetǎțean al României, sǎ se bucure de o viață decentǎ – beneficiari vor fi peste 4 milioane de pensionari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și